Kako Očistiti Računalniški Zaslon

Kako Očistiti Računalniški Zaslon
Kako Očistiti Računalniški Zaslon

Video: Kako Očistiti Računalniški Zaslon

Video: Kako Očistiti Računalniški Zaslon
Video: Kako snemati zaslon racunalniku (Tutorial) 2024, September
Anonim

Zaslon računalniškega monitorja se običajno zelo hitro umaže. Zahvaljujoč plastični prevleki, statičnemu naboju na njej in stalni rahli vročini se na vaš zaslon prilepi prah. Kako ga odstraniti in kako preprečiti, da bi se tako hitro kopičil? Za to obstaja več odličnih in učinkovitih načinov.

Kako očistiti računalniški zaslon
Kako očistiti računalniški zaslon

Najboljša rešitev bi bila uporaba ohranjevalnika zaslona - naprave, ki je na eni strani opremljena z mehko penasto gobico, prekrito z mikrovlakni, na drugi pa z mehko krtačo z dolgimi ščetinami. Ohranjevalnik zaslona ima pršilo, posebej oblikovano za čiščenje zaslonov. Z zaslona rahlo očistite večino prahu z zaslona, nato razpršite in nežno obrišite z mehko gobico. Ohranjevalnik zaslona je primeren tako za računalniške monitorje kot za televizorje.

Če takšne naprave nimate, lahko uporabite mokre robčke. Obstajajo tako posebni robčki za monitorje kot tudi številne druge vrste. Uporabite lahko celo običajne mokre robčke ali robčke za dojenčke. Po brisanju zaslona z vlažnimi robčki je dobro, da ga obrišete tudi s krpo iz mikrovlaken.

Če mokri robčki niso na voljo, lahko uporabite pršilo za čistilo stekla. Pojdite na najmanj agresivno. Po enkratnem ali dvakratnem posipanju zaslona ga obrišite z lahkimi krožnimi gibi.

Če je zaslon zelo umazan, lahko monitor izključite iz omrežja in ga obrišete z mehko krpo, navlaženo s tekočino za pomivanje posode. Nato detergent obrišite z običajno vlažno krpo in obrišite do suhega s krpo iz mikrovlaken.

Za čiščenje zaslona monitorja ne uporabljajte abrazivnih ali agresivnih (kislih ali alkalnih) detergentov. Prav tako ne uporabljajte organskih topil, olj ali poskušajte mehansko odstraniti onesnaženja. Če se umazanije ne morete znebiti sami, se obrnite na servisno delavnico, da se izognete poškodbam naprave.

Priporočena: