Kako Očistiti Digitalni Fotoaparat

Kazalo:

Kako Očistiti Digitalni Fotoaparat
Kako Očistiti Digitalni Fotoaparat

Video: Kako Očistiti Digitalni Fotoaparat

Video: Kako Očistiti Digitalni Fotoaparat
Video: Распаковка и обзор Instax mini 11 / тест новой камеры 2024, April
Anonim

Če slike, posnete s fotoaparatom, postanejo manj jasne, je na njih nekaj črnih madežev ali dlačic, potem jih je treba očistiti. To lahko storite sami ali se obrnete na servisni center.

Kako očistiti digitalni fotoaparat
Kako očistiti digitalni fotoaparat

Navodila

Korak 1

Najprej določite, katera matrika je nameščena na vašem fotoaparatu - digitalna ali zrcalno-refleksna, saj so razstavljene na različne načine. Če je ogledalo, potem lahko po odstranitvi leče pridete do matrice, saj je najpogosteje očiščena. In če je digitalna, je situacija bolj zapletena in leča se odstrani skoraj v skrajni sili.

2. korak

Za čiščenje matrice uporabite katero koli od predlaganih metod. Najenostavnejša metoda je pihanje matrice z močnim pritiskom s pomočjo stisnjenega zraka. Ali pa kupite komplet orodij za čiščenje senzorja kamere. Uporabljajte samo posebne čistilne tekočine, posebne robčke ali netkane krpe, svinčnike ali palčke.

3. korak

Če finančne možnosti dopuščajo, kupite profesionalni komplet za čiščenje fotografske opreme, ki vključuje različne "hruške", ščetke, krpe, tekočine in upoštevajte priporočila iz navodil. Kot omenjeno zgoraj je še en način, da fotoaparat odnesete v servisni center.

4. korak

Ne pozabite, da med čiščenjem v nobenem primeru ne pihajte ne na leči, ne na matrici, ne na mikrovezjih. Ker z odpihovanjem prahu tvegate onesnaženje delov s kapljicami sline, kar lahko privede do poškodbe fotoaparata.

5. korak

Odpravite brisanje matric, leč in mikrovezjev z domačimi majicami, ostanki krpe itd. To bo opraskalo vse, kar lahko. Ne uporabljajte tekočin, kot so "Mit", "Fairy", "Pemolux", ki niso namenjene čiščenju fotografske opreme.

6. korak

Ko čistite senzor digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata, bodite zelo previdni, da ga ne opraskate. Za čiščenje ne uporabljajte bombažnih palčk, pincete, ščetk itd. Če umazanija pride pod zaščitno steklo matrice, je ne poskušajte dobiti, je bolje, da se obrnete na mojstra.

Priporočena: