Kako Razmagnete Monitor

Kazalo:

Kako Razmagnete Monitor
Kako Razmagnete Monitor

Video: Kako Razmagnete Monitor

Video: Kako Razmagnete Monitor
Video: Размагничивание 2024, Maj
Anonim

Včasih monitorji CRT začnejo spreminjati barve na sliki, na primer na zaslonu se lahko na robovih slike pojavijo zelene ali rdeče črte. Zato ima večina CRT monitorjev funkcijo razmagnetevanja, ki vam omogoča, da se znebite tega pojava, in tudi izboljša kakovost slike.

Kako razmagnete monitor
Kako razmagnete monitor

Navodila

Korak 1

Najprej poiščite priročnik za uporabo monitorja. Če ga natančno preučite, lahko najdete informacije, ki jih potrebujete. Če priročnika ni na dosegu roke, lahko poskusite razmagneteti monitor.

2. korak

Večina sodobnih monitorjev ima samodejno funkcijo razmagnetenja, ko je priključena. Zato je CRT monitor najlažje razmagneteti tako, da ga izklopite in nato vklopite, zaslišali pa bi določen zvok, podoben kliku. Če tega zvoka ne slišite, to pomeni, da monitor ne podpira te funkcije.

3. korak

Poskusite poiskati namenski gumb za razmagnetenje monitorja na eni od stranskih plošč. Običajno je gumb, ki ga iščete, poleg gumba za izklop monitorja.

4. korak

Funkcijo razmagnetevanja lahko najdete tudi v enem od razdelkov menija monitorja. Najprej morate odpreti meni s klikom na enega od gumbov na nadzorni plošči. Nato, takoj ko najdete to funkcijo, jo omogočite. Zaslišali bi razmagnetevalni šum in zaslon bi se moral na kratko ugasniti.

Priporočena: